Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A miniszterelnök fia is a Felház egyik főszervezője

2017.02.21

Obán Viktor miniszterelnök fia, Orbán Gáspár nyilvánosan tett bizonyságot egy keresztény rádióban, a Golgota rádióban. Gáspár a Puskás FC játékosa volt, de sérülése miatt le kellett mondania a futballról.

2014 májusában Ugandában járt egy keresztény segélyszervezettel, gyerekeket tanított focizni. Vele volt Prepoka Donát, aki szintén szervezője a Felháznak. Gáspár Afrikában találkozott Jézus Krisztussal, megtért, és úgy gondolta, hogy Magyarországon is sokaknak ezt át kell élniük. 

A miniszterelnök fia az ELTE jogi karán tanul, és imacsportot hozott létre ott. De hogy mi a Felház? Leginkább egyetemi fiatalok gyűlnek össze Istent dicsőíteni és imádkozni az országért. 2015 áprilisában vágtak neki, nagyon kevesen, majd hivatalosan szeptemberben kezdték, egyre többen és többen. Sokak akkor hallottak róla először, amikor 2016. Április 21-ére hirdettek egy istentiszteletet a Körcsarnokba. Amikor eljött a nap, a 2500 férőhelyes csarnok megtelt, sőt, még többen is voltak. Egy amerikai prédikátor hirdette Isten Igéjét, dicsőítették Istent és imádkoztak Hozzá.

 

Kép forrása: borsonline.hu

Nyáron a Felház szünetelt, hiszen elsősorban vidéki, Budapesten tanuló főiskolások és egyetemisták számára lett ez szervezve. A szünet után az első alkalom Szeptember 23-án volt, a budai Tüskecsarnokban, melynek én is részese voltam. Elsőre úgy tűnt, nem akar megtelni a csarnok, de azután egyre többen és többen jöttek, és végül a 2000 főt is meghaladta a létszám. Az alkalom ingyenes volt (zárójelben elmondanám hogy kb. 4,5 millió forint lehetett), természetesen lehetett adakozni, de a szervezők kihangsújozták: elsősorban a gyülekezetnek adjunk, ha adni akarunk.

Ebből is látszik, hogy a Felház nem akarja átvenni az Egyház szerepét -ugyanis nem bejegyzett gyülekezet-, és úgy tervezik, hogy csak néhány évig maradnak. Szeretnék, ha Isten élő üzenete mégjobban elterjedne az országban, bátorítják az embereket, hogy hozzák el a Felházba ismerőseiket, barátaikat is és ahonnan jöttek, abban a városban vagy faluban is beszéljenek Istenről. 

A Felháznak egyébként olyan emberek is tagjai, mint Jonny K. Palmer, dalszerző és az X-faktorban megismert Andelic Jonathan, és ők is fordultak már meg a színpadon.

Gondold el, ha ezek az emberek vállalták hitüket a nyilvánosság előtt, te miért ne tehetnéd ezt?

 
 

 

Képgaléria


Utolsó kép
Archívum

Naptár
<< Július / 2022 >>


Statisztika

Most: 1
Összes: 20125
30 nap: 76
24 óra: 5